Mapa serwisu
Nie jesteś zalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się

Wnętrza

Google w Madrycie

Biuro Googe w Madrycie, projekt: DEGW

Biuro Googe w Madrycie, projekt: DEGW

Jedną z bardziej znanych realizacji z ostatnich lat, pracowni DEGW, założonej przez Dr. Francisa Duffy jest siedziba Google w Madrycie.

Biura hiszpańskiego oddziału znajdują się na 26-tym piętrze budynku Torre Picasso. Całkowita powierzchnia przestrzeni biurowej wynosi 1800 metrów kwadratowych. To obszerne biuro dostosowane jest do obecnych wymagań pracowników, ale też pozostawia możliwość dalszego rozwoju i wzrostu zatrudnienia. Projekt objął miejsca pracy, recepcję, sale konferencyjne, przestrzenie przeznaczone do rozrywki i odpoczynku, przestrzenie nieformalnej komunikacji.

Biuro Google w Madrycie, projekt: DEGW

Cel projektu

Głównym wyzwaniem dla projektantów DEGW było wyrażenie niezwykłej wizji i charyzmy firmy, podkreślając niezwykłą troskę jaką Google otacza swoich pracowników, dbając o równowagę między ich osobistym i zawodowym życiem.

Podstawową strategią jaka stała za planowaniem przestrzeni, było doprowadzenie do sytuacji, w której każdy z pracowników może w pełni
korzystać z możliwości oferowanych przez budynek. Nowe biuro Google miało być przede wszystkim elastyczne, umożliwiając jednocześnie pracę indywidualną i współpracę między pracownikami.

Otwarte przestrzenie stanowią ponad 90% miejsc pracy. W obrębie tego obszaru DEGW umieściło zarówno miejsca indywidualnej pracy, jak i przestrzenie do interakcji i do pracy grupowej.

Efekt

Rezultatem był wzrost ilości interakcji i wzmożona komunikacja pomiędzy pracownikami, co przełożyło się na dużo lepsza obsługę klientów. Jednym z najbardziej spektakularnych i lubianych przez pracowników miejsc jest pokój gier, wyposażony w wielki plazmowy ekran, stół piłkarzyków, tablicę do gry w rzutki, kanapy i miękkie fotele.

Biuro Google w Madrycie, projekt DEGW

Biuro Google w Madrycie, projekt DEGW

Przeczytaj wywiad z założycielem DEGW - Francisem Duffy na Office Facility

Źródło: Zdjęcia: DEGW, tekst: Office Facility
Dodano: 22/02/2010, Zmodyfikowano: 22/02/2010
Powrót do kategorii: Wnętrza

Newsletter

facebook

Aktualności

PRZEBUDOWA TOALET PUBLICZNYCH W OBIEKCIE HALI WIDOWISKOWO-SPORTOWEJ "SPODEK"

[21/07/2017]

Przedmiotem Konkursu jest wyłonienie najlepszej pod względem estetycznym funkcjonalnym i użytkowym koncepcji przebudowy pomieszczeń toalet publicznych w Hali Widowiskowo-Sportowej „Spodek" w Katowi... więcej

Centrum Przestrzeni Innowacyjnej SGH

[21/07/2017]

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie ogłosiła „Konkurs na opracowanie koncepcji architektoniczno-urbanistycznej Budynku Dydaktyczno-Administracyjnego pn. »Centrum Przestrzeni Innowacyjnej« wraz z roz... więcej

Re: Domy opieki

[22/08/2017]

Niestety czasem nie ma innego wyboru niż umieszczenie seniora w takiej placówce. Wiem coś o tym bo moja mama przebywa w Domu Rodzinnym w Nowym Dworze Mazowieckim ze względu na potrzebę całodobowej... więcej

Porownywarka kredytow...

[22/08/2017]

Wiadomo jak to jest - czasem szacunkowy koszt domu czy jego wyposazenia przewyzsza znaczaco kredyt, ktory wzielismy. Wtedy trzeba posilkowac sie kredytem gotowkowym. Ale przed podjeciem takiej decy... więcej

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej tutaj. ×