Mapa serwisu
Nie jesteś zalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się

Wnętrza

Renowacja biura - One Main

Renowacja biura - One ; Image Copyright: Photos: dECOi architects & Anton Grassl

Renowacja biura - One ; Image Copyright: Photos: dECOi architects & Anton Grassl

Redukcja śladu węglowego, wirtuozeria i dbałość o szczegóły. Tak swój projekt opisują jego twórcy – architekci dECOi. One Main to projekt zrealizowany w 2011 roku, zwycięzca najwyższej, platynowej nagrody w edycji 2016 A’Design Award & Competition.

One Main to dwie ciągłe, przechodzące w siebie wzajemnie płaszczyzny – podłogi i sufitu. Ich krzywizny odnoszą się do cyfrowego początku projektu, a typowe przemysłowe kompnenty (jak wentylacja, klamki itd.) zastąpione zostały bielonym drewnem, jeszcze bardziej łagodząc i ujednolicając projekt.

Renowacja biura to hołd oddany procesowi projektowania CAD-CAM oraz uniwersalności sklejki, połączenie typowego post-industrialnego materiału z niestandardowym podejściem twórczym. 1000m2 powierzchni biura pochłonęło 1200 warstw materiału kompozytowego, każdy o grubości prawie 4 cm, wymiarach 1,2x3,6 m, połączonych nietoksycznym, wodnym klejem. Około 10% pozostałości po cięciu zostało poddanych recyklingowi.

Image Copyright: Photos: dECOi architects & Anton Grassl

Image Copyright: Photos: dECOi architects & Anton Grassl

Image Copyright: Photos: dECOi architects & Anton Grassl

Image Copyright: Photos: dECOi architects & Anton Grassl

Zobacz więcej: A’Design Award & Competition
(link: https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=45835)

Projekt: dECOi, Raphael Crespin
(link: http://www.decoi-architects.org/2011/10/onemain/)

Image Copyright: Photos: dECOi architects & Anton Grassl

Źródło: A’Design Award & Competition 2016
Dodano: 30/04/2017
Powrót do kategorii: Wnętrza

Newsletter

facebook

Aktualności

PRZEBUDOWA TOALET PUBLICZNYCH W OBIEKCIE HALI WIDOWISKOWO-SPORTOWEJ "SPODEK"

[21/07/2017]

Przedmiotem Konkursu jest wyłonienie najlepszej pod względem estetycznym funkcjonalnym i użytkowym koncepcji przebudowy pomieszczeń toalet publicznych w Hali Widowiskowo-Sportowej „Spodek" w Katowi... więcej

Centrum Przestrzeni Innowacyjnej SGH

[21/07/2017]

Szkoła Główna Handlowa w Warszawie ogłosiła „Konkurs na opracowanie koncepcji architektoniczno-urbanistycznej Budynku Dydaktyczno-Administracyjnego pn. »Centrum Przestrzeni Innowacyjnej« wraz z roz... więcej

Terapia dla par - warto?

[25/07/2017]

Od kilku miesięcy przeżywam kryzys w związku. Nie mogę się dogadać z męzem. Z małych rzeczy robią się wielkie awantury. Mam już tego dośc, poważnie mysle o odejściu. Przyjaciółka poleciła mi sprób... więcej

Re: Prysznic bez brodz...

[25/07/2017]

Wydaje mi się, że prysznic bez brodzika wygląda elegancko, ale trzeba upewnić się, czy spełnia swoją rolę. Woda wylewająca się spod prysznica z pewnością nie jest niczyim celem. Warto zapoznać się... więcej

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej tutaj. ×