![]() |
Środa 06 Styczeń 2010, 14:21:09
Nowe w 2010
Witam,
mamy już całkiem nowy 2010 rok ![]() Czy wy w swoich projektach dużą uwagę przywiązujecie do panujących trendów? ![]() ![]() |
|
Środa 06 Styczeń 2010, 17:56:38
Re: Nowe w 2010 ![]() ...
|
![]() |
Poniedziałek 11 Styczeń 2010, 06:48:04
Re: Nowe w 2010 nie ma co dyskutować, bo to forum jest martwe...
|
![]() |
Piątek 15 Styczeń 2010, 12:14:33
Re: Nowe w 2010 No to go troszkę rozruszajmy
![]() |
![]() |
Sobota 16 Styczeń 2010, 22:27:28
Re: Nowe w 2010 Trendy?
Mysle, ze coraz bardziej wymyślne bloby. Oraz skrajny minimalizm. Wielkie betonowe sciany z wielkimi oknami bez podzialow. Ale nie predko! Kryzys daje sie oczuc coraz bardziej. W przetargach startuje po kilkadziesiat pracowni architektonicznych. Czyli bedzie tanio - co najczesciej oznacza byle jak. pozdrawiam KA2 |
![]() |
Czwartek 28 Styczeń 2010, 08:58:14
Re: Nowe w 2010 Mi się wydaje, że owszem może być tanio ale raczej nie byle jak - skoro dużo firm startuje to będą musieli się bardzo postarać, żeby ich projekt był najlepszy
![]() A we wnętrzach coś nowego? ![]() |
![]() |
Wtorek 09 Luty 2010, 22:49:05
Re: Nowe w 2010 We wnetrzach nie mam pojecia. Podejrzewam, ze jakiegos przełomu nie bedzie, moze to samo tylko pod nowymi nazwami? Zamiast feng shui bedzie 'holistycznie' ? Minimalizm w materialach - biały, beton na ściany i posadzki (polerowany) - no nie to juz bylo. Moze cos organicznego, tylko co? Trudne pytanie. A na co Ty stawiasz?
Ka2 |
![]() |
Wtorek 16 Luty 2010, 13:33:56
Re: Nowe w 2010 Z tego co się orientuje to stawiają na meble (i nie tylko meble) rattanowe. Przekonana nie jestem, zazwyczaj rattan kojarzył mi się z meblami ogrodowymi, ale kilka fajnych propozycji już znalazłam.
Mi się wydaje, że będą dalej szaleć z papierem - lampy itp. Aaa no i folk w tym roku podobno nas czeka ![]() |
![]() |
Wtorek 16 Luty 2010, 13:38:23
Re: Nowe w 2010 Folk?
Folk już jest - rustyk. ![]() Ja stawiam na fototapety z motywami roślinnymi i czarny kamień ![]() Czy uważacie, że klienci/inwestorzy kierują sie modą, czy tylko projektanci? pozdrawiam michalak |
![]() |
Środa 17 Luty 2010, 11:29:35
Re: Nowe w 2010 Niektórzy pewnie tak
![]() Ale dobrze jest wiedzieć co nowego mamy - nowe rozwiązania mogą nam się na prawdę spodobać i zainspirować do stworzenia czegoś bardziej pod siebie. Jak np. folk - jeszcze rok temu nikt by mnie nie przekonał a dziś pomysły bardzo mi się podobają. Widziałam na innym forum witryny od szafek z wypiaskowanym folkowym wzorem - wyglądało to świetnie ![]() |
Architektura

Projekt otrzymał prestiżową Nagrodę Roku SARP 2025 w kategorii „Budynek mieszkalny jednorodzinny”...
Lipiec 22, 2025

Cztery projekty związane z polską architekturą – trzy w Polsce i jeden projekt zagraniczny przygo...
Lipiec 16, 2025
Konkursy

Przedmiotem konkursu jest opracowanie koncepcji architektonicznej budynku Centrum mikro(nano) elektroniki, mikro(nano) systemów i mikro(nano) inżynierii przy ul. Długiej we Wrocławiu Dalej zwanej C...
Sierpień 13, 2025

These triennial awards aim to promote architectural education for children and youth, encouraging future generations to play an active role in shaping more sustainable, inclusive, and human-centred...
Lipiec 21, 2025
Prawo
Ustawy i rozporządzenia aktualizowane na bieżąco dzięki współpracy z kancelarią.
Opiekunem merytorycznym działu Prawo jest kancelaria prawna Chałas i Wspólnicy...
Listopad 21, 2014
Ustawy i rozporządzenia aktualizowane na bieżąco dzięki współpracy z kancelarią.
Opiekunem merytorycznym działu Prawo jest kancelaria prawna Chałas i Wspólnicy...
Sierpień 26, 2009
Wydarzenia

Konferencja Hotel Investors Meeting - wyjątkowe spotkanie ekspertów, inwestorów, deweloperów, gen...
Sierpień 8, 2025

The theme of the 2025 World Habitat Day will be linked to urban crisis response. Within this cont...
Lipiec 28, 2025