|
Sobota 12 Wrzesień 2009, 15:09:10
Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na uprawnienia budowlane
Szukam osób chętnych do wspólnego opracowania pytań na egzamin pisemny i ustny na uprawnienia budowlane w jesiennej sesji 2009 tj. na egzaminy dnia 27-11-2009. Posiadam ponad 10.000 pytań ze wszystkich branż które wymagają opracowania lub weryfikacji. Są to pytania testowe na egzamin pisemny jak i zagadnienia na egzamin ustny aktualne na lipiec 2009r. a więc z pewnością większość z nich na egzaminach się pojawi. Problem w tym że pytania mam ale potrzeba je jeszcze rozwiązać a czasu coraz mniej. Obecnie razem z kilkoma osobami podzieliliśmy materiał i go opracowujemy – i to dla wszystkich branż / część pytań jest oczywiście wspólna /. Szukamy chętnych do pomocy w specjalności architektonicznej, drogowej i telekomunikacyjnej. Interesują nas tylko osoby rzetelne i sumienne czyli te które dokładnie szczegółowo i bezbłędnie opracują swoją część pytań z podaniem również paragrafu i punktu aktu prawnego związanego z danym pytaniem. Osoby zainteresowane z wyżej wymienionych specjalności proszę o kontakt na maila: [email protected]
Czekamy na chętnych Michał |
|
Piątek 23 Październik 2009, 13:08:37
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Interesuje mnie konkretnie egzamin w specjalności architektonicznej. Jeżeli temat wspólnego opracowywania jest aktualny to chętnie się w niego włączę. Proszę o informacje na temat organizacji.
Ana |
|
Piątek 06 Listopad 2009, 21:57:55
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... a czy ktos ma moze przykładowe pytania na egzamin ustny? (branza architektura)
|
|
Środa 30 Grudzień 2009, 14:08:29
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Zdawałam teraz (grudzień 2009r.) i miałam pytanie odnośnie decyzji o warunkach zabudowy (co to jest?, kto ją wydaje?, co zawiera?) drugie pytanie dotyczyło omówienia problematyki projektowania budynków wielorodzinnych, trzecie pytanie - omówić sposób wyceny dworca kolejowego o pow. 2000m2, 4 i 5 pytanie dotyczyło projektu i praktyki na budowie.
Jeśli chodzi o test - większość pytań dotyczyła ochrony p.poż, dużo było pytań z ustawy ochrony konserwatorskiej, dwa pytanie z ustawy o drogach publicznych (np. odległość zabudowy od drogi wojewódzkiej w terenie zabudowanym?), ok. 10 pytań było z ustawy prawo budowlane (np. kiedy rozpoczyna się budowa?). Ok. 5 pytań było z KPA. Pozdrawiam |
|
Piątek 15 Styczeń 2010, 14:35:44
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... cześć . Skończyłem technikum budownictwa a zeszyt praktyk założyłem w 2002 r . Przymierzam się do egzaminów i chciałbym się dowiedzieć , czy ktoś ma pytania do egzaminów
|
|
Piątek 15 Styczeń 2010, 18:24:42
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Witam,
Zdawałam uprawnienia Konstrukcyjno-Budowlane jesienią 2009. W ciągu ostatnich kilku tygodni opracowałam sto pytań, które pojawiały się na ustnym egzaminie-unikalny mój skrypt ok 50 stron A4. Dostępne w sieci 3000pytań komisja także ma i nie łudźcie się, że takie się pojawią Na ustnym egzaminie pojawiają się zupełnie nowe zagadnienia. Opracowałam także test dostępny na stronie Izby-500pytań. Dodatkowo poprawiony test dostępny chyba wszędzie w sieci ale z błędami 1500pytań i 3000 ustnych do powtórki. Także zebrane w pdf wszystkie ustawy i rozporządzenia obowiązujące do egzaminu i plik z opisem jak sam egzamin wygląda a także jak i z czego najlepiej się uczyć. Cena opracowań 50zł. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy [email protected] |
|
Sobota 16 Styczeń 2010, 15:17:40
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... a czy masz pytania do projektowania i kierowania robotami w ograniczonym zakresie
|
|
Sobota 16 Styczeń 2010, 15:26:05
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Egzamin ustny na ograniczone niczym się nie różnił- wchodziliśmy razem odpowiadać i zestawy były z tego samego zakresu dla wszystkich. Jedyna różnica to mniej pytań na testach i o kilka rozporządzeń mniej
|
|
Sobota 17 Kwiecień 2010, 17:59:11
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Zdałem pomyślnie egzaminy na uprawnienia budowlane w sesji jesiennej 2009 roku.
Razem z kolegami przez kilkanaście tygodni opracowaliśmy solidnie kilka tysięcy pytań zarówno na egzamin pisemny jaki i ustny. Ponieważ zdawaliśmy w różnych branżach nasze opracowania dotyczą właściwie wszystkich specjalności /oprócz spec. wyburzeniowej/. Osoby zainteresowane pozyskaniem naszych materiałów proszę o kontakt na e-malia: [email protected] /z informacją jaka specjalizacja was interesuje/. Życzę wszystkim powodzenia na majowej sesji egzaminacyjnej. Michał |
|
Piątek 07 Maj 2010, 17:54:15
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Dostałem opracowania od Michała i uważam że są extra pomocne. Porządnie opracowane zagadnienia z wymaganych Ustaw jak i Polskich Norm powinny załatwić temat egzaminu pisemnego. Natomiast egzamin ustny to inna para kaloszy. Wprawdzie Michał przesłał mi plik z prawie 4000 (!) opracowanych zagadnień to jednak mam wątpliwości czy to wystarczy. Słyszałem że na ustnym pojawiają się jakieś 'dziwne' pytania z przebiegu praktyki i w ogóle z Książki Praktyk Zawodowych. Czy ktoś coś o tym słyszał? Może macie jakieś 'przecieki' co do prawdopodobnych nietypowych pytań szanownej komisji na części ustnej?
Kowal. PS. Zdaję w maju konstrukcje w Warszawie. |
|
Niedziela 03 Październik 2010, 22:13:11
jesien 2010 Cześć wszystkim
Posiadam opracowane najnowsze materiały do egzaminu na uprawnienia budowlane po ostatniej sesji egzaminacyjnej. Kompleksowo testy, ustawy, materiały z kursu i opracowane pytania pojawiające się na ustnym. Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail [email protected] powodzenia na egzaminie |
|
Czwartek 24 Luty 2011, 10:53:13
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Przygotowuje się do egzaminów w spec. konstrukcje budowl. na sesje w maju 2011. Poprzednio padłem na egzaminie ustnym ( listopad 2010 w Podlaskiej OIIB ). Pytania jakie miałem były zaskakujące i mimo dobrego przygotowania niestety oblałem. Szukam teraz dostępnych opracowań na egzaminy ustne w maju 2011 stąd prośba czy ktoś coś ma w miarę aktualnego albo wiecie skąd można takie pomoce ściągnąć / kupić / pożyczyć? Ja dysponuję opracowaniami od kilku osób ale tak naprawdę większość to badziew albo niedopracowane albo z błędami. Wyjątkiem są materiały właśnie od Michała Lewandowskiego / [email protected] jakby ktoś chciał / ale są one z końca 2009roku czyli ciut stare i wg mnie świetne na egzamin pisemny / zdałem na prawie 100% / i niewystarczające na egzamin ustny / na 10 pytań trafiłem tylko 4 /. Może macie coś bardziej aktualnego na te cholerne egzaminy ustne? Już sam nie wiem za co się łapać i z czego jeszcze uczyć. Karol
|
|
Środa 21 Marzec 2012, 12:02:24
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Wszystkim osobom przygotowującym się do egzaminu polecam program UPRAWNIENIA BUDOWLANE 2012
Umożliwia on szybkie i łatwe przyswojenie wiedzy z ponad 47 aktów prawnych wymaganych na egzaminie Prezentacja wideo możliwości programu: http://www.youtube.com/watch?v=IZYYGKPlCdk&feature=player_embedded |
|
Wtorek 02 Grudzień 2014, 15:43:06
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Zainteresowanych zdobyciem uprawnień budowlanych zachęcam do wypróbowania "Program Szacht" do nauki na egzamin. W programie ponad 2146 pytań z 69 ustaw i rozporządzeń
|
|
Wtorek 25 Sierpień 2015, 23:54:16
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Dla specjalności architektonicznej dostępne są testy w aplikacji na stronie e-uprawnienia.pl .
Nie reklamują architektonicznych oficjalnie, ale mam informacje że dla tej specjalności normalnie sa aktualizowane pytania i akty prawne i sa teraz aktualne. Po zalogowaniu sie można wybrać architekturę. |
|
Środa 28 Październik 2015, 15:17:47
Re: Testy i pytania na egzaminy JESIEŃ-2009 na... Aktualne pytania dla architektów chcących zdać egzamin na uprawnienia budowlane znajdziecie na www.uprawniator.pl
|