Wnętrza

Listopad 25, 2014

Poczta Polska we Wrocawiu - I nagroda

I nagroda w konkursie na projekt placówki Premium Poczty Polskiej we Wrocławiu, autorzy: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś
I nagroda w konkursie na projekt placówki Premium Poczty Polskiej we Wrocławiu, autorzy: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś

W listopadzie 2014 roku rozstrzygnięto drugą edycję konkursu studenckiego na Placówki Premium Poczty Polskiej. Studenci mieli do wyboru dwie lokalizację – jedną we Wrocławiu a drugą w Kazimierzu Dolnym.

Zadaniem konkursowym było zaprojektowanie wnętrz wybranych placówek z uwzględnieniem kontekstu kulturowego i historycznego otoczenia Placówki, jak i historii Poczty Polskiej a także połączenie projektu z nowym logo poczty.

I Nagrodę otrzymała praca Zespołu Konkursowego reprezentowanego przez Filipa Potoczek.

Skład zespołu: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś.

Projekt jest propozycją przestrzeni, która pozostaje w ścisłym związku ze stawianymi przed nią wyzwaniami. Stanowi odpowiedź na potrzeby klienta, a zarazem aspiruje do stania się miejscem nie tylko instytucjonalnym, ale też atrakcyjnym.(frag. opisu autorskiego)

I nagroda w konkursie na projekt placówki Premium Poczty Polskiej we Wrocławiu, autorzy: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś
I nagroda w konkursie na projekt placówki Premium Poczty Polskiej we Wrocławiu, autorzy: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś
I nagroda w konkursie na projekt placówki Premium Poczty Polskiej we Wrocławiu, autorzy: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś
I nagroda w konkursie na projekt placówki Premium Poczty Polskiej we Wrocławiu, autorzy: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś
I nagroda w konkursie na projekt placówki Premium Poczty Polskiej we Wrocławiu, autorzy: Filip Potoczek, Tomasza Pawluś

Pozostali laureaci konkursu na placówkę we Wrocławiu

Wyróżnienia otrzymali

Laureaci konkursu na placówkę w Kazimierzu Dolnym

Tu na konkurs wpłynęły tylko 3 prace konkursowe. Decyzją Komisji postanowiono nagrodzić tylko jedną pracę. III Nagrodę otrzymał Paweł Persona.

Tagi: konkurs nagroda architektura wnętrz

Komentarze

poczta

Dodano: Niedziela, 21 Luty 2016, 09:21, Autor: ada

wow! ale rewelacja! na takiej poczcie mogłabym czekac i nie denerwować się :) ale właśnie czy projekt wykonano ? świetna byłaby inicjatywa gdyby w jakim stopniu mozna byłoby odmienić poczty. W mojej miejscowości odeszli od takich płytek, tych wszystkich marmurowych dużych filarów ip. Jest też przytulnie, podłoga drewniana,a le to było wszystko finansowane z budżetu miasta. Uwielbiam deski, sama mam u siebei deskę w mieszkaniu już od ponad 3 lat z ArtCore i jestem zadowolona. Takie płytki jak tutaj, szachownica często w kuchniach widzę.

Ocena

Dodano: Wtorek, 07 Kwiecień 2015, 09:38, Autor: kubowicz54#

Taką pocztę to chętnie sam bym odwiedził, ciekawe czy projrekt został wykonany?

Domy jednorodzinne

Nowoczesny dom Stodoła z obszernym tarasem, w Warszawie
Dom jednorodzinny dla rodziny z dwójką dzieci, zaprojektowany na podłużnej, wąskiej działce w zie...
Czerwiec 17, 2020
STAN ISTNIEJĄCY Budynek istniejący zrealizowany w 1986 roku na podstawie projektu typowego. Form...
Kwiecień 21, 2020

Konkursy

The Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) calls its 8th Advanced Architecture Contest as a global reflection to rethink human habitats, at a time when the fight for life and clima...
Maj 21, 2020
Przedmiotem konkursu Projekt Arting 2020 „Dziedzictwo” są projekty z zakresu wzornictwa przemysłowego wskazujące rozwiązania poprawiające funkcjonowanie człowieka, i jego otoczenia zgodnie z zasada...
Maj 21, 2020

Materiały budowlane

Firma Aluprof wprowadziła do oferty nowy system moskitiery plisowanej MPH DUAL, która skutecznie...
Marzec 2, 2020
Duże przeszklenia na dobre wpisały się w nowoczesny wygląd elewacji nie tylko biurowców czy hotel...
Marzec 2, 2020

Polska Świat

Wydział Radia i Telewizji im. Krzysztofa Kieślowskiego Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach.
Wśród 50 najlepszych architektonicznych projektów z ceramiki znalazł się budynek Wydziału Radia i...
Lipiec 9, 2020
Dom jednorodzinny DANWOOD z nagrodą If World Design Awards 2020
Projekt Vision 195 powstał we współpracy z renomowanym duńskim studiem projektowym Jacob Jensen D...
Kwiecień 9, 2020

Wzornictwo

Kolekcja Modernizm nagrodzona Bronze A' Design Award w kategorii materiały budowlane i elementy konstrukcyjne
Zaprojektowana przez Maję Ganszyniec kolekcja Ceramiki Paradyż - Modernizm zdobyła nagrodę Bronze...
Maj 13, 2020
The Whole Elements, Anna Bery, FOSSILS
Projekty Anny Bery przenoszą surowość i nieokreśloność przyrody do wnętrza, są także próbą zmierz...
Kwiecień 10, 2018